Mann kjøper dyr PC

Er man nødt til å kjøpe en dyr PC?

Mange tenker at man av en eller annen grunn er nødt til å kjøpe en dyr PC. Dette mener vi ikke er tilfellet, fordi det finnes mange gode billige PCer. I dette innlegget skal vi skrive om forskjellige grunner til at du ikke trenger å kjøpe en dyr PC.

Teknologien utvikler seg

I gamle dager var det ofte slik at det bare fantes noen PCer som var gode, og disse var kjempedyre. Grunnen til dette var at teknologien hadde kommet veldig kort, men slik er det ikke lenger. I disse dager er det fullt mulig å kjøpe billige PCer som fortsatt er gode. Grunnen til dette er at teknologien har utviklet seg med stormskritt. Vi befinner oss i 2018 og ikke i 2012 og på grunn av dette er det fullt mulig å kjøpe en billig PC som fungerer bra.

Konkurranse presser prisene ned

Før i tiden var det ofte slik at det kun var noen butikker som tilbød PCer. Slik har det imidlertid ikke vært på lenge, og i dag er krigen om de beste kundene ekstremt stor. Dette fører til at det nå er mye mer krig om kundene enn det har vært før. Sider som prisjakt og lignende fører til at det nå er stor gjennomsiktighet i forhold til hva en PC koster.

Mange elektrobutikker som elkjøp og lignende har nå prisløfter, hvilket medfører at de ofte vil gi deg den aller billigste prisen for å beholde deg som kunde.

Dyre PCer er ofte overpriset

En ting mange kanskje ikke vet om er at mange PCer som er dyre faktisk er overpriset. Dette medfører at du kan betale mye mer enn du trengte. En dyr PC kan være en del av en butikkkjede sitt image, noen PCer er dyre men ikke nødvendigvis bra. Det kan være greit å være klar over dette, slik at du i alle fall sammenligner prisen på PCen med andre butikkpriser.

Dyrt er ikke nødvendigvis kult

I noen miljøer kan det være slik at det er kult å ha en dyr PC, fordi det viser status og lignende. Vi opplever imidlertid at denne trenden har begynt å snu, slik at det ikke nå blir sett ned på å ha en PC som er rimeligere enn de andre. Man må ikke lenger ha en Mac på lesesalen.

Bedre å bruke penger på andre ting

Ikke misforstå, noen dyre PCer er utrolig gode. Og ønsker du en PC som gir deg skikkelig lagringsplass og minne må du ofte ut med en viss pengesum. Imidlertid er det ikke et must. Du kan få en helt god og operativ PC for omtrent 5000 kr, og da er det ikke nødvendig å betale 15 000 for en PC, bare fordi du tror at den er litt bedre enn andre PCer. Da er det ofte bedre å bruke de 10 000 kr på en ferie eller lignende.