Hvordan unngå virus

Hvordan unngå virus

Du er ikke den eneste som har vært der. Du kjøper en helt ny PC, er veldig fornøyd med kjøpet før du opplever at du en kveld får et virus på PCen.

Virus kan ta mange former. De aller enkleste formene for virus vil bare føre til at PCen din blir tregere. Andre virus er mer åpenbare, og gir deg til og med beskjed om at de er i ferd med å ta over PCen din.

De aller skumleste virusene er imidlertid de som kan spionere på PC trafikken din og dermed få viktig informasjon. Da kan virusene gi bakmennene mulighet til å hacke bankkontoen din eller andre viktige privatområder. Mange har for eksempel opplevd å bli forsøkt presset for penger fordi bakmennene har fått tak i private bilder og lignende.

Dermed er det ekstremt viktig å unngå virus, uansett hvilke former viruset skulle ta. I denne artikkelen vil vi skrive noen enkle råd for deg som ønsker å unngå virus.

Bruk antivirusprogram

I mange tilfeller anbefaler vi deg å benytte deg av et antivirusprogram. Dette kan ikke hindre deg å få virus fullt ut, men vil i mange tilfeller hjelpe deg med å både unngå og også fjerne virus som har kommet seg inn på PCen din.

Ulempen med antivirus er naturligvis at det koster penger, og mange virusprogrammer tar en overpris i forhold til hva de kan tilby. Dermed er det ekstremt viktig at du velger det virusprogrammet som kan gi deg best pris for pengene. Du burde dermed gjøre en liten research, og kanskje burde du også velge de virusprogrammene som er mest anerkjent. Dette er for eksempel Norton Antivirus.

Unngå mistenkelige nettsider

En annen ting vi ofte anbefaler er å unngå å være på mistenkelige nettsider. Ikke besøk for eksempel nettsider med pornografisk innhold som ser tvilsomme ut. Disse har ofte vært kjent for å kunne gi deg virus. Det samme gjelder nettsider hvor du direkte streamer film og TV fra. Ellers gjelder den faste regelen om å bruke sunn fornuft.

Når det kommer til programmer er dette ofte de som er mest farlige i forhold til virus. Mange PC programmer eksisterer kun for at bakmenn skal kunne stjele informasjon fra PCen din, og her må du dermed være veldig obs. Aldri installer et program som anbefales av noen som ikke har tilliten din, og nettsiden burde for all del se ordentlig ut.

Vær forsiktig med offentlig wifi

Dette har ikke bare å gjøre med virus, men du burde være ekstra forsiktig dersom du bruker såkalt delt wifi. Dette er wifi som ofte eksisterer på offentlige steder, som kafe eller lignende. I disse tilfellene vil det være veldig enkelt for hackere å stjele informasjonen fra PCen din, da dere deler det samme nettet. Du kan lese mer om temaet i artikkelen om hvordan du beskytter identiteten din.

Sunn fornuft er nøkkelen

Man kan komme med ekstremt mange anbefalinger i forhold til å unngå virus på PCen, men til syvende og sist er det sunn fornuft som er nøkkelen. Dersom du farer frem med forsiktighet, vil du ha oddsen på din side for at du unngår virus.

Dersom uhellet likevel har inntruffet anbefaler vi deg virkelig å slutte å bruke PCen, og også i mange tilfeller sperre bankkort og lignende. Kontakt PC forhandleren din dersom du fortsatt har garanti på PCen, eller ta kontakt med en lokal PC reparatør.