Har du dyrt datautstyr? Sørg for å ha innboforsikring

Har du en høytytende og kostbar gaming-PC? Eller kanskje en splitter ny Mac? Slike datamaskiner er verdt store summer. Dersom du ikke har innboforsikring, kan du tape store verdier ved et potensielt innbrudd.

Å ha innboforsikring er ikke nødvendigvis en selvfølge for alle

Mange tenker på innboforsikring som en selvfølge , og kanskje er du en av dem som tenker slik. Det er veldig bra, men det kan faktisk hende du kjenner folk som ikke har forsikret eiendelene sine. Dette handler ikke om å være uforsiktig, men ofte mangel på informasjon. Dersom du er på den andre siden, og er en som ikke har innboforsikring, bør du skaffe deg dette snarest. Mest sannsynlig er du ung og leier en bolig. Du er ikke alene, det er flere som regner med at innboforsikringen er inkludert i husleien. Det stemmer ytterst sjelden. Utleier har gjerne forsikret boligen sin, men dette inkluderer ikke inventaret du eier.

Nye, kraftige datamaskiner og merkevarer fra Apple er ettertraktet tyvegods

Innbrudd i Norge er faktisk nesten halvert de siste ti årene. Dette er gode nyheter, men det er likevel viktig å være føre var. Kostnaden ved et innbrudd kan bli svært høy og da er det verdt å betale en liten slant i måneden, for å være på den sikre siden.

Dersom noen bryter seg inn i leiligheten din, er det stor sannsynlighet for at de stikker av med datamaskinen din. Har du stilig gamingutstyr kan dette også forsvinne. Dette er ting kriminelle vet at de kan selge og få penger igjen for. Har du en Mac kan du gjerne benytte deg av «Find my Mac»-tjenesten og forhåpentligvis klare å spore opp tyvene. Skulle du lykkes med dette, og politiet gir deg den tilbake senere, kan den potensielt ha blitt skadet. Dette vil innboforsikringen dekke.

Innboforsikring dekker også andre ting

Alt av innbo i huset ditt som møbler, klær og andre eiendeler dekkes altså av innboforsikringen. Men visste du at den også dekker sykkelen din som står i boden utenfor? Til og med mat i kjøleskap og fryseboks dekkes, dersom maten blir ødelagt ved et strømbrudd. Innboforsikringen er heller ikke særlig dyr, og ofte kan du velge om du vil betale den månedlig, eller betale en årlig sum, slik at du er ferdig med saken.

Be First to Comment

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *