De viktigste komponentene

For å kunne lage en datamaskin på det nivået som vi gjør i dag så trenger vi kunne vite hvordan vi skal lage kretskort. Derfor skal vi gå gjennom dette med kretskort og snakke om de forskjellige komponentene som trengs for å kunne skape et effektivt og brukbart kretskort.

Det er faktisk slik at alle enheter som er elektroniske og som har en eller annen digital funksjon som den utfører komme til å inneholde slike kretskort. Det finnes en del forskjellige slike kretskort, og som vi har sagt tidligere så fungerer ikke maskinvarene i en datamaskin uten et «hovedkort» også kalt «motherboard» som på en måte samler alle de forskjellige tingene som en moderne datamaskin trenger for å fungere.

For å lage slike kretskort så man først designe et kretskort slik at det fungerer riktig. Etter at man har tegnet det opp så kan man laminere teningen på dette kortet, og deretter behandle materialet man skal lodde kretsen på med forskjellige ting som for eksempel syre og andre stoffer. Etter at man har gjort dette så kommer designet til å være printet inn på kortet. Dette kommer til å gjøre det lettere å drille ut de forskjellige hullene som finnes i designet. Etter at man har drillet ut disse greiene så kan man gå tilbake til designet og se på alle de forskjellige komponentene som kretsene trenger.

Det finnes mange forskjellige slike ting, men la oss begynne med å se på kondensatoren. Dette er egentlig bare et lite batteri som vi legges inn på kretsen, og den kan lagre energi som den kan frigjøre senere.

Det andre vi trenger som er ganske viktig er en motstand, og dette er også en topolet elektrisk komponent som kan gi strømmen og spenningen som kommer gjennom kretsen, og på denne måten så kan vi bruke dette til å manipulere spenningen og strøm.

En diode er nok en ting som vi legger inn på kretsen, og det vi bruker dette til er til å på en måte dirigere hvilken vei strømmen går.

Det som kanskje er det viktigste som vi har i kretsløpet her er en såkalt transistor. Dette er kanskje den viktigste oppfinnelsen vi har hatt, og det denne tillater oss å gjøre er å øke spenningen i kretsen og den kan også fungere som en slags bryter uten noen bevegelige deler. Denne transistoren bruker faktisk forståelsen av hvordan en diode fungerer for å fungere i seg selv.

Det er litt vanskelig å forklare men mye av det som foregår krever at man forstår kjemi og fysikk. Elektroner er det vi egentlig manipulerer, men vi trenger også å «dope» silikonet som vi bruker i slike transistorer.

Det finnes også transformatoren som omgjøre elektrisitet til noe som datamaskiner tåler.

Be First to Comment

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *