Hva er et antivirusprogram?

Et antivirusprogram er et sikkerhetsprogram, som forebygger virus angrep. Programmet er utstyrt med et beskyttelses verktøy. Jobben til et antivirusprogram er å skanne, oppdage og forhindre at virus infiserer maskinen. Antivirusprogram er et essensielt verktøy man må ha installert på en computer eller et nettverk. Programmene tilbyr direkte beskyttelse hele tiden når man jobber på maskinen, og sier ifra om en av filene har blitt infisert, eller om maskinen skulle være i faresonen for å bli infisert.Hvis du ikke har råd til å anskaffe deg et antivirusprogram, kan du få lån på dagen.

[IMAGE=dpQb0YdDQP5q.jpg]

Hvorfor er antivirusprogram viktig?

[IMAGE=ddt8mAcitBpv.jpg]

Et antivirusprogram er viktig når det kommer til sikkerhet av din personlige informasjon. Hvis noen får tilgang på sensitiv informasjon, og bruker det, kan det gi drastiske konsekvenser. Du ville mest sannsynlig ikke latt en fremmed gå igjennom dine viktige dokumenter. På samme måte vil du ha oppgavene du jobber med på din computer, konfidensielt. Også er det viktig å ha en slags forsikring at informasjonen du taster inn på din computer, alltid er intakt, og er alltid tilgjengelig når du trenger det.

[IMAGE=cbNMYBbKktoO.jpg]

Hva er et datavirus?

Dataviruset har eksistert siden begynnelsen av 70-tallet. Selv om det ikke var noe Internett forbindelse den gang, kunne virus infisere computere via gamle disketter. Et computer virus er som en influensa, designet til å spre seg fra bruker til bruker, og har evne til å gjenskape seg selv. Mer teknisk forklart, så er computervirus et program, eller en skadelig kode som er skrevet for å endre hvordan computeren opererer. Et virus opererer ved å feste seg selv til et program eller dokument for å aktivere koden den er programmert til å gjøre. Når et virus har festet seg til et program, fil, eller et dokument, vil viruset ligge sovende til brukeren kjører det infiserte programmet. I prosessen kan et virus skade systemprogram og ødelegge data. Viruset kan også infisere andre brukere på samme nettverk. Det finnes også datavirus som ikke er skadelig, men er skrevet for å skade enkelte typer filer, programmer og operativ systemer. Som for eksempel: Trojanere, spyware, adware og andre skadevarer.

Hvordan oppdager man et datavirus?

Et datavirus kan gi forskjellige symptomer. Her er noen av dem:

• Mange «pop-ups».

• Endringer på din hjemmeside.

• Mange emails blir sendt fra din email konto.

• Computeren krasjer ofte.

• Computeren går tregere.

• Ukjente programmer starter, når du skrur på computeren.

• Uvanlig aktiviteter.

Hvordan forhindre et datavirus?

For å forhindre et datavirus, bør man anskaffe seg et pålitelig antivirusprogram, som oppdaterer seg hele tiden, sånn at antivirusprogrammet alltid er oppdatert med ny virus informasjon. Unngå å klikke på pop-up reklamer, og husk alltid å skanne dine email vedlegg og filer, som er lastet ned fra fildelingsprogrammer.

Be First to Comment

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *