Er det trygt å ha en stasjonær PC på teppet?

Til tross for navnet, trenger ikke stasjonær PC ligge på et skrivebord. Den enorme datamaskinen vil passe fint på gulvet. Det som er lurt å tenke på er blant annet støv og ventilasjon, sånn at PC-en ikke blir alt for varm.

Er teppe trygt?

Noen moderne PC-er har tilfeller hvor de vanligvis ikke har hele flaten på bunnen. De har føtter slik at basen deres er litt over gulvet, slik at luftstrømmen kan komme igjennom. Alle PC-er har ventilasjonsåpninger som tillater inngang for kjølig luft. Ikke bare det, men den har også vifter som driver ut varm luften. Av og til så har PC-er en ekstra inntaksvifte som gjør det lettere å trekke inn kald luft.

Plasserer du den stasjonære PC-en på et tykt teppe, kan det hende at teppe blokkerer for noe av luftstrømmen. Dette gjelder de fleste tilfeller. Dette kan føre til noe veldig ille om PC-en skal få ut varmen og ta inn kald lufta. Grunnen til at det er ille er fordi at hvis PC-en synker inn i teppet ditt, kan det ende opp med å bygge seg opp varme under på grunn av lite mangel på luft.

Det betyr ikke at du ikke kan skaffe deg et teppe, men det øker bare sjansen. Du kan alltids gå for et kort teppe på gulvet istedenfor de tykke teppene. Ved å bruke korte tepper kan det hende at PC-en din kan sitte på teppet og fortsatt få luftstrøm under. Har du ikke et teppet er dette null stress. Da blir PC-en din bare sittende på et flatt gulv akkurat som skrivebordet ditt.

Det er ikke bare bare å legge PC-en på gulvet ditt. Du må også tenke på om PC-en din vil kunne klare å få en luftstrøm. Så lenge du unngår å plassere PC-en din på et tykt teppe skal nok det meste gå ganske så bra. Hvis teppet skulle være et problem for deg, kan du vurdere å legge det på en plattform eller en plattform oppå teppe.

Det kan lønne seg og kjøpe rullestativ for slike formål. Dette gjør det da lettere å flytte skrivebordet rundt. Ved å legge et treverk på gulvet og plassere PC-en din på treplattformen vil kunne løse akkurat dette problemet. Det kan hende at det ikke vil se like pent ut, men du kan alltids dekorere det og ordne med det akkurat som du selv ønsker. La kreativiteten din slå seg løs. Ingen feile svar. Men noe du kan tenke på er at PC-en din har en tendens til å suge til seg mer støv på gulvet enn på et teppet. Så valget er opp til deg. Lykke til!

Be First to Comment

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *