Datastyrte smarthjem – energibesparende og miljøvennlige

I løpet av de siste årene hører vi stadig oftere uttrykket “Smarthome”, altså smart hjem på norsk. I dag kan størsteparten av hjemmet ditt bli smart. Dette gjelder både lysbrytere, sensorer til dører og vinduer, varme og klimaanlegg, ja, til og med støvsugeren eller kaffetrakteren din kan bli smart! Da våkner du opp til rene gulv og nytraktet kaffe om morgenen. Ikke bare er smarthjem energibesparende, men de tilbyr av den grunn også mange ulike miljøvennlige løsninger. Men hva betyr egentlig Smarthome og hvordan fungerer det datastyrte smarte hjemmet? Dette skal vi se litt nærmere på i denne artikkelen.

Når er et hjem smart?

Når tingene styrer seg selv uten at du må være til stede, er dette definert som et smarthjem. Hvis du for eksempel styrer varmen i huset med en app, er temperaturstyringen i huset fjernstyrt. Potensialet i smarthjem er utrolig stort, og vi kommer nok til å se en voldsom utvikling av forskjellige smarte løsninger for boligen på markedet i tiden som kommer.

Futurehome og Tibber

Et av disse heter futurehome et smarthjem system som har et stadig økende antall brukere i Norge i dag. Dette er selve hjernen som styrer alle de smarte funksjonene i boligen. Futurehome ligger helt i verdensklassen når det gjelder å utvikle den råeste og mest avanserte teknologien og programmer for dette i dag, og som tilbyr en lang rekke spennende og nyttige funksjoner. Som kommunikasjonsport for å styre funksjonene i huset, benytter systemet standarder som Enocean og Z-wave.

Styr hjemmet ditt med Tibber-appen

Etter at systemet er installert, kan du koble det opp mot Tibber og styre funksjonene fra uansett hvor du befinner deg på kloden. Denne gatewayen sørger for at alle enhetene kommuniserer med hverandre, og dermed kan du selv holde kontroll på alt med Tibber-appen på mobilen eller nettbrettet ditt. Enkelt og greit genialt, ikke sant?

Smart styring av termostater i huset

I Tibber-appen vil du kunne se alle enhetene som har støtte for styring av varmenivået i huset. Du kan altså styre temperaturnivået direkte fra appen. Her får du også informasjon om været og hva strømprisen ligger på i sanntid.

Smart styring av strømforbruket

I Tibber-appen kan du avlese data fra sensorer i huset som overvåker hvor høyt strømforbruk du har i huset hver dag.

Smart styring av belysningen

Smart styring av belysningen i huset er noe av det første folk begynner med når de bygger ut sitt smarthjem. Med dette systemet styrer du belysningen i alle rom direkte fra mobiltelefonen eller nettbrettet ditt. Av den grunn kan du spare betydelige utgifter på strømutgifter hver eneste måned.

Smarthjem-teknologier er kommet for å bli

Som du ser, finnes det nesten uendelig med muligheter med et smarthjem. Det er kun fantasien som setter grensene. Jo mer disse systemene utvikles, desto mer pålitelige og rimeligere blir de. Vi vil nok se en eksplosiv bruk av smarthjem og innovative løsninger kommende på løpende bånd i nær framtid.

Be First to Comment

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *