Programmer

Det som flesteparten av oss er mest kjent med derimot er kanskje alle disse programmene som vi kan bruke på datamaskinene våre. Det kuleste med programmering er at man kan gjøre det helt gratis, fordi det er egentlig det samme som å lære seg et helt språk. Det finnes derimot ekstremt mange forskjellige språk, men det kan være lurt å lære seg flere.

Det finnes da altså programmer som du kan programmere i for å lage programmer. Her kan man begynne å bli svimmel, men man må bare forstå dette. Alt vi gjør i datamaskinen er bare 1 og 0 oversatt til noe vi kan forstå. Vi skriver koden den andre veien gjennom bruken av en datamaskin.

Vi bruker som sagt programmer når vi er på datamaskiner, og det kan være alt mulig fra for eksempel et Word-dokument, eller en film som vi har lyst til å se på. Det som kanskje er det vanskeligste programmet å kjøre er videospill, med tanke på alt det visuelle som datamaskinene din må prosessere i øyeblikket. Det finnes til og med egne prosessorer som håndterer dette her med grafiske koder som skal oversettes til det vi ser på skjermen.

Be First to Comment

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *