Industrien

Vi har i den industrielle verden gjennomgått mange viktige revolusjoner, men den som har vært viktigst veldig nylig er det vi kaller for den teknologiske revolusjonen hvor vi har funnet ut hvordan vi skal skape forskjellige komponenter som er veldig viktige for datamaskinen.

Det kommer masse forskjellige nyere oppfinnelser opp gjennom årene. La oss se litt på 1950 hvor transistoren ble utviklet. Denne har vi jo allerede snakket om så vi skal ikke gå gjennom det en gang til, men det er viktig at vi forstår at denne oppfinnelsen fikk fart på utviklingen vår. Før transistoren så var det vakuum rør som ble brukt, men husk at disse er veldig store, og det vil si at man trenger veldig mye plass for å lage en datamaskin. Før i tiden så var jo datamaskinene ofte ekstremt store. Noen fylte hele rom, ja til og med hele bygninger.

I 1958 så var det noen som koblet sammen en stor andel transistorer som sammen utgjøre det vi i dag kaller for en «chip». Det var her silikonet og alt dette kom inn i bildet. På 1960 tallet så kom IBM ut i ledelsen med å selge forskjellige deler av datamaskiner, men ikke bare komponenter; også hele datamaskiner selv også.

På 1970-tallet så økte antallet med personlige datamaskiner veldig kraftig og det vil altså si at det var her mennesker begynte å bli litt mer kjente med datamaskiner. Det var også rundt her at Apple begynte å bli ganske stort. Det var også her at vi fikk den gamle lagringsmetode for data på det vi kaller for en diskett. Dagens versjon av dette blir altså en USB-minnebrikke.

Klaus Schwab skrev en bok hvor han skriver om den fjerde teknologiske revolusjonen og hvordan den har forandret verden. På samme som at de andre industrielle revolusjonene har skapt enorm vekst, men også enorme problemer for mennesker, så kan også den fjerde revolusjonen gjøre det samme. Hver gang vi finner ut noe nytt som vi kan gjøre, så er det første vi burde spørre hverandre om, er om vi er klare for å håndtere å avansere i teknologien. Oftest så er svaret «nei», en det stopper ikke oss fra å forvente uendelig vekst og belønninger for alt det vi finner opp.

Be First to Comment

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *