Fremtidens lagring for bedrifter: skylagring

Det kommer stadig nye løsninger innen IT-drift. Noe vi vil se mer av i fremtiden, er at firmaer går for nye løsninger for lagring. Det finnes allerede noen seriøse aktører av slik IT-drift i Norge, som tilbyr å ta seg av den digitale infrastrukturen til disse bedriftene. Fordelen for et firma når de gir ansvaret for IT til en ekstern aktør, er at de slipper å ansette en egen IT-medarbeider. Firmaene sparer dessuten plass og penger ved at de ikke lenger trenger ha egne servere på kontoret, som må vedlikeholdes.

Skylagring

Skylagring har blitt stadig mer populært den senere tiden. En av de mange fordelene er at det gir de ansatte mer fleksibilitet, når de har tilgang til jobbprosjekter også utenfor arbeidstid. Slik kan nøkkelarbeidere eller ledere enkelt holde seg oppdatert, selv om de ikke er tilstede. Selskapet som leverer tjenesten har dessuten alt ansvar for servere og infrastrukturen bedriften benytter seg av, dersom de velger å gå for dette tilbudet.

Rådgivning

Dersom du er lederen av et firma, er du kanskje litt nysgjerrig på hva du får ved å kjøpe en slik tjeneste? Når du skal kjøpe en profesjonell skytjeneste, er selvfølgelig rådgivning en del av pakken. Du vil få skreddersydde råd om hva som passer best for bedriften din. Selskapet tilbyr i tillegg backup, servere, hosting, lagring og driftstjenester.

Mye tyder på at flere bedrifter vil abonnere på en månedlig tjeneste, som dekker lagrings- og sikkerhetsbehovet deres. Med en slik tjeneste kan firmaet overlate datahåndteringen til noen utenfra, og vite at de alltid kan ringe kundeservice, dersom noe ikke stemmer. Dessuten får de ansatte tilgang til arbeidsoppgavene sine utenfor jobb, og kan holde seg oppdatert på ulike prosjekter.

Be First to Comment

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *