Hardware

Alt det vi snakker om er her kanskje litt abstrakt, så la oss se litt nærmere på de faktiske fysiske prosessene og gjenstandene som vi trenger å lage for å få skape en datamaskin.

Vi trenger alt det vi skal snakke om her, men la oss begynne med prosessoren. Grunnen til at vi kaller denne enheten for en prosessor er rett og slett fordi den utfører selve prosessene i datamaskinen. Den kjører signalene gjennom i riktig rekkefølge. En CPU er en sentralprosessor som leser opp all informasjonen i programmene som er skrevet i arbeidslagringen til datamaskinen. Dette er noe som oftest finnes i selve lagringsplassen på datamaskinen. En CPU blir også styrt av en klokke som kan konstant sjekke flere ganger i sekundet om en prosess skal begynne eller ikke. Så lenge det er noe annet som foregår så står prosessen og sjekker, helt til den blir sluppet gjennom,

Vi trenger også en lagringsenhet for å lagre mange forskjellige ting både over lengre tid, og over kortere tid. På magnetisk disk så kan vi lagre ting over en lengre periode. Isteden for at «1» og «0» kommer fra elektriske impulser, så er det to forskjellige magnetiske poler, hvor den ene betyr «1» og den andre betyr «0».

Det kan også finnes mer konkrete elektriske brytere som forblir skrudd av eller på over lengre tid for å lagre noe. Som du kanskje har merket så handler alt dette om å oversette disse kodene til noe fysisk. I tillegg til alt dette så trenger vi også strømforsyning, og en interface som vi mennesker trenger som tastatur, skjerm og mus. Det er også vanlig med et hovedkort som binder alle disse enhetene sammen.

Be First to Comment

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *