Medisin

Det som kanskje er mest interessant innenfor dette feltet som vi kaller for medisin er nanoteknologi. Når vi snakker om nanoteknologi så mener vi egentlig maskiner som vi får til å gjøre endringer i menneskekroppen som vi ellers ikke kunne ha fått til.

For det første så kan vi faktisk lage mange forskjellige greier i en ekstremt liten størrelse. Det vi snakker om er så lite som 100 nanometer. Problemet med disse små greiene som vi kan lager er at det er vanskelig å gi energi til utstyret som vi lager, men det finnes derimot noen små magnetiske deler som vi kan få til å gi energi til hva som helst. Vi kan i dag også lage ekstremt små roboter som kan ta seg en spasertur på individuelle DNA-linjer i cellene våre. VI kan lett se for oss at vi kan skape maskiner som vi kan legge inn i kroppene våre og disse maksinene kan reparer alle slags forskjellige skader i kroppen vår på en ekstremt nøyaktig måte.

I dag så kan vi også bruke nanoteknologi til å for eksempel identifisere forskjellige skader i kroppen allerede. Dette er faktisk veldig spennende, og vi kunne aldri klart det uten datamaskiner.

Be First to Comment

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *