Hva er VPN og hvorfor bruke det?

Hva er VPN? VPN er et nettverk som er virtuelt, altså en tiøkobling som er sikkerhetskryptert. Koblingen blir kryptert mellom den enheten du selv bruker og den VPN-serveren du er koblet opp mot. Dermed vil all datatrafikken som sendes fra din enhet først gå via VPN-serveren, før den går videre ut på nettet.

VPN krypterer trafikken din

Flere og flere brukere velger å sikre seg med en VPN-tjeneste. Det finnes flere gode grunner til dette. Den viktigste er at dette er en effektiv måte å beskytte personvernet ditt på ettersom det er ingen som vet IP-adressen din eller hvor du befinner deg. I disse tider hvor vi stadig ser at folk blir utsatt for ID-tyveri og andre trusler, er det en god investering å foreta for å beskytte deg selv når du surfer på nettet. Forhør deg om VPN-tjenester i samme butikker som du for eksempel kjøper nytt deksel iphone 11 eller andre steder som forhandler mobil- og datautstyr.

Se alt blokkert innhold

Mange benytter seg også av en VPN-løsning for å kunne få tilgang til blokkert innhold. Dette dreier seg for det meste om videostrømming. La oss si at du vil se på NRK når du er i utlandet. Dette er ikke mulig hvis du ikke har tilgang til en VPN-tilkobling. Du kan også for eksempel være i stand til å se amerikansk Netflix.

Beskytter deg mot hacking

Den kanskje viktigste årsaken til at VPN-tjenester blir mer og mer populært blant folk flest, er at den beskytter deg mot at maskinen eller telefonen din blir hacket og at hackere dermed kan få tilgang til dine sensitive, private data. En annen ting er at VPN er meget effektivt for å unngå å bli overvåket av myndighetene, forbigå blokkeringer fra land med streng sensurpolitikk og hvis du for eksempel er i Kina, har du tilgang til både Facebook, Wikipedia, Twitter og andre sosiale medier.

Be First to Comment

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *