Hvorfor Turing var en stor bidragsyter til dagens kryptovaluta

Alan Turing hadde etter hvert en stor rolle under krigen som den som klarte å lese konkrete meldinger som ble kryptert av tyskerne som omhandler forflytninger og angrep mot engelskmennene. Det hele er grundig skissert i den kritikerroste Hollywood-filmen regissert av Morten Tyldum. Men hvordan fikk hans oppdagelser betydning nesten 80 år senere, da teknologien var kommet mye lenger enn noen av hans samtidige kunne forestille seg? Det hele handler om kryptering og dekryptering.

Formålet til Turing var å lese meldingene tyskerne sendte mellom hverandre. Noen mener Turings bidrag til engelsk militærmakt kan ha redusert den andre verdenskrig med mange år. Hvilke kostnader han sparte samfunnet for vites ikke for ikke å snakke om menneskeliv.

Kryptovaluta en form for skjulte meldinger

Det hele startet tidlig på 2009 tallet da Bitcoin ble lansert som en åpen-kilde kode åpen for alle. En datamaskin kunne løse koden som inneholdt kryptoen, men etter hvert som tiden gikk ble også kodene vanskeligere å knekke. Mer datakraft ble nødvendig for å løse kryptoen som lå en den såkalte blokkjeden. Valutaens verdi oppstår når stadig større datakraft ble nødvendig for å dekryptere kodene.

Folk begynte å ta opp lån fra https://www.frilansfinans.no/ for å kjøpe komponeneter som minnekort og ram for å øke kapasiteten og grave ut sine egne Bitcoins. I løpet av noen år økte valutaen fra noen få norske øre til mange tusen dollar. I dag er Bitcoin verdsatt til 7 500 USD per mynt.

Be First to Comment

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *