Teorien som kreves

Vi kan forstå kanskje hvordan dette fungere i praksis, men hva slags teori er det vi trenger å kunne for å lage en datamaskin. Det viktigste vi må kunne er kanskje aritmetikk, men det er kanskje en forenklet måte å forklare alt på. Det finnes selvsagt også andre veldig viktige deler av matematikken som vi kommer til å få bruk for når vi utvikler datamaskiner og programmer. La oss se litt på disse tingene. VI har allerede snakket om de forskjellige fysiske og kjemiske teoriene som vi må ha på plass for å kunne lage kretser. For eksempel så trenger vi riktig materialer for å lage kretskort og alle de komponentene som trengs der.

Som sagt så trenger vi for eksempel silikon og forskjellige ting som vi skal sprøyte inn i silikonet for å lage dioder og transistorer. Det vi også trenger er forskjellige teorier, og for mesteparten så er det matematikken som vi trenger for å kunne lage alle disse forskjellige kretsene.

Det første vi trenger som er veldig grunnleggende er jo selvsagt aritmetikken og den binære måten å bygge opp et tallsystem på. På denne måten så kan vi signalisere gjennom kretsene som vi har bygd.

Det som er veldig viktig for å bygge programmer som faktisk kan løse så mange problemer som overhodet mulig er å begynne med teorien om algoritmer. La oss se litt på dette før vi fortsetter. En algoritme er rett og slett en funksjon som programmet kan følge for å utføre en jobb.

Det er på en måte sekvensen som vi følger for å komme til avsluttingen av jobben. For eksempel dersom du teller hvor mange nøkler du har i lommen så kan du plukke opp alle sammen og telle en og én nøkkel for å komme til svaret. Dette blir altså 1+1+1+1 = 4 nøkler. For eksempel;

1 nøkkel = n

Summen av = n+n

Dette er en veldig enkel algoritme. Det finnes også andre greier som du kan legge til algoritmen din for å gjøre den mer komplisert. Teoriene vi utvikler videre blir mer og mer kompliserte også, og desto mer vi øker forståelsen vår desto mer kan vi gjøre med programmene som vi lager. Det er for mange slike teorier til å nevne men det er faktisk slik at hver eneste utvikling av disse matematiske teoriene hjelper oss med å skape enda bedre datamaskiner og teknologi. Derfor er det viktig at flere folk utdanner seg innen dette.

Be First to Comment

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *