Virtuell Virkelighet

Når vi snakker om virtuell virkelighet så mener vi egentlig en slags omdirigering av sansene. Dette brukes i dag til å for eksempel spille spill eller til å oppleve filmer. Det vi har er en tilkobling av et headset som vi setter på hodet og herfra så kommer vi på en måte «inn» i spillet, filmen eller omgivelsen som vi vil oppleve.

Nå i dag så kan det allerede føles veldig ekte å være inne i disse virkelighetene, men det kan tenkes at vi etter hvert ikke engang trenger å sette ting eksternt på kroppen. Det kan jo tenkes at vi kan ende opp med noe som ligner på filmen «The Matrix» hvor vi mennesker kobler opp bevisstheten vår til simulerte, eller syntetiske sanseinntrykk som egentlig ikke kommer fra virkeligheten, men fra datamaskinene som vi har programmert til å gi oss det ene eller det andre inntrykket.

Denne teknologien kan hjelpe oss til å oppleve ting som kanskje er umulig å finne i den virkelige verden. Den kan også hjelpe oss til å simulere situasjoner som kanskje er farlige i virkeligheten slik at vi ikke mister livet på å trene, i for eksempel militær kontekst.

Be First to Comment

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *