Opprinnelsen av datamaskinen

 

Det er vanskelig å være fullstendig klar over hvordan datamaskinen har utvikle seg, og selv om vi vet nøyaktig hva slags maskinvarer vi trenger for å kunne bygge en. Når vi ser på historikken over datamaskinen så kan vi kanskje forstå hvordan dette utviklet seg mye lettere.

Den absolutt første datamaskinen kom faktisk veldig lenge før den første «ekte» funksjonelle maskinen vi tenker på når vi tenker på en datamaskin. Uansett så er prosessen i praktisk den samme for begge to, det er bare forskjellen på starten av en ide og den mer avanserte utviklingen.

De absolutt første funksjonelle datamaskinene brukte faktisk tuber til å sende informasjon. Denne typen datamaskin var enorm, og veldig ineffektiv i forhold til det vi har i dag. Vi kan derimot også si at abakusen eller kulerammen på mange måter er den absolutt første datamaskinene som finnes. Til tross for at den er ekstremt primitiv, så kan vi si at det var her det begynte.

Vi kan også si at den moderne datamaskinen som vi har i dag kommer fra oppfinnelsen til Charles Babbage. Han kalte oppfinnelsen sin for den analytiske maskinen. Disse maskinene fungerte som sagt på samme måte som dagens maskiner men isteden for koding gjennom elektriske impulser så var det kort med hull som ble brukt til å programmere denne maskinen. Oppfinnelsen ble inspirert av en veve-maskin, og på denne måten så kunne de forskjellige hullene i kortene som man la inn i maskinene påvirke hverandre og utføre en prosess gjennom aritmetisk utregning.

Be First to Comment

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *