Utviklingen av elektrisitet

Vi har allerede sagt tidligere at ingenting av dette hadde fungert uten at vi hadde utviklet elektrisitet, og det vil altså si at det er veldig relevant hvordan vi lærte oss å bruke strøm på den riktige måten.

Når vi snakker om elektrisitet, eller altså strømtilførsel til en datamaskin så snakker vi egentlig om noe som heter svakstrøm. I dette feltet så legger vi en forskjell mellom sterk og svak strøm. Sterkstrøm er det vi har i strømnettet, altså i veggen vår, og derfor så trenger vi noe som omgjør denne sterke strømmen til en svakere strøm. Dette gjør vi med en transformator, gjennom en elektromagnetisk induksjon.

Dette hadde vi jo selvsagt aldri fått til uten at vi først hadde funnet opp en måte å skape og manipulere elektrisitet på. Det hele begynte med at Faraday og Ampere laget elektromotorer. Dette startet hele utviklingen vår med tanke på elektrisiteten, og etter hvert så utviklet vi lyspærer og så en dynamo-maskin som gjorde hele prosessen mer effektiv.

Det første gjennombruddet som gjorde det mulig for oss å skape svakstrømsprodukter kom fra Alexander Graham Bell so oppfant telefonen i cirka 1875.

Be First to Comment

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *